Ege Postası
Geri

Trafik tartışması yeni baştan: AK Partili Sürekli’den trafik sorununda ‘okul’ göndermesi 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Esnaf Buluşmaları” kapsamında bugün Buca ilçesi esnaflarıyla yaptığı toplantıda trafik sorunu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sert bir dille eleştirdi. Trafik sorununu çözümü için verilen vaatlerin yerine getirilmediğinin altını çizen Başkan Sürekli, henüz okulların açılmadığını belirtti ve “İzmir trafiği şu anda çok büyük bir keşmekeş ve sıkıntı içerisinde. Daha okullar açılmadı. Pazartesi itibariyle okullar açılacak. Pazartesi ne olacak, halimiz nice olacak” dedi.
Trafik tartışması yeni baştan: AK Partili Sürekli’den trafik sorununda ‘okul’ göndermesi 
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2021 Çarşamba 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Esnaf Buluşmaları” kapsamında bugün Buca ilçesi esnaflarıyla bir araya geldi.

Toplantıya katılan bire esnaf, İzmir’in trafiğinden şikayet etmesi ve İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 100 günlük eylem planını hatırlatması üzerine trafik örneği üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı eleştiren İl Başkanı Sürekli, trafik sorununa kalıcı çözüm üretilmediğini belirtirken çözüm olarak sunulan önerileri ise “popülist söylem” olarak tanımladı.

“PAZARTESİ HALİMİZ NİCE OLACAK”

Esnafın sorusunu yanıtlayan Başkan Sürekli, İzmir’in trafik sorunun bariz olduğunu ve okulların açılmasıyla daha da kötü olabileceğini söyledi ve “Sorunların ağırlığının yerelde olduğunu görüyoruz. Bunlar yaşadığımız sorunlar. Balçova tarafından gelen arkadaşlarımızın tamamı trafiğe takıldı. İzmir trafiği şu anda çok büyük bir keşmekeş ve sıkıntı içerisinde. Daha okullar açılmadı. Pazartesi itibariyle okullar açılacak. Pazartesi ne olacak, halimiz nice olacak. Bunları hep beraber göreceğiz. Bunları dile getiriyoruz. Trafikte büyük bir sıkıntı var ve çözüm önerileri de konunun çözülmesine değil, günün geçiştirilmesine yönelik. Şimdi trafikle ilgili ‘Trafiğe çıkmayın’ diyorlar. Bir milletvekilleri ‘Tek-çift plaka uygulaması olsun’ diyor. Diğer bir vekilleri çıkıp ‘Böyle bir şey olmaz’ diyor. Kendi içlerinde de anlaşamıyorlar ama Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Trafiğe çıkmayın’ diyor” dedi.

“ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan sorunlara efektif çözüm üretemediğinin altını çizen Başkan Sürekli, “Geçenlerde Buca’da çeşmelerden lağım suyu, sarı ve mavi renklerde sular aktı. İnsanlar hastaneye koştu. Büyük sıkıntı oluştur. O zaman ‘Çeşmeleri kapat’, trafik olunca ‘Kontağı kapat’… Çözüm önerileri bu. Halbuki vaatlerinde ‘100 günde akıllı bir dokunuşla trafik sorununu çözeceğiz’ diyorlardı. ‘111 noktada akıllı kavşak yapacağız’ diyorlardı, ‘3 noktada battı-çıktı yapacağız’ diyorlardı. Şimdi geldikleri noktada battı-çıktılar maliyetli, akıllı kavşaklar unutuldu. ‘Trafiğe çıkmayın’ diyorlar. Öyle bir şey olamaz. Biz bunu her platformda dile getiriyoruz” diye konuştu. 

“TRAFİĞİNİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK DEĞİL, GÜNÜ KURTARMAYA YÖNELİK SÖZLER”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir canlı yayında söylediklerini de eleştiren Başkan Sürekli, çözüm olarak sunulan önerilerin “günü kurtarma çabası” olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Dün akşam da bir televizyon kanalında çıktılar, söylenen sözler İzmir’in trafiğinin çözümüne yönelik değil, günü kurtarmaya yönelik sözler. Popülist yaklaşımlar. Bunların, İzmir’in trafiğini çözme kudretleri, niyetleri, yetenekleri yok.  Ne yapacağız? Biz muhalefetimizi dile getireceğiz. Sonuna kadar çalışacağız. Genel idare olarak bize düşen projeler varsa onu yerilen getireceğiz ki esasında biz kökten çözüm için İzkaray’ı getirmişsiz. İzkaray, körfez geçiş projesi. Karşıyaka’dan Güzelyalı’ya bir geçiş projesi yapılacaktı. O projede köprü var, diğer geçiş yolları var. Ama ne oldu? Belediyenin ve odaların engellemesiyle karşı karşıya kaldık. Proje, açılan davalar nedeniyle bekliyor. Biz mücadelemizi yapacağız. Bunların yapacağı bir şey yok. Gördüğümüz kadarıyla yapmaya niyetleri de yok. Çözüm, 2024’te AK belediyeciliği Türkiye’ye getirmek. Biz göreve geldiğimizde inşallah bu sorunları çözeriz diyoruz. Ak belediyeciliğin 25 yıllık karnesi de ortada.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası